Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογούν τους σχεδιασμούς

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οταν το ΚΚΕ, αναλύοντας την πορεία προς τις εκλογές, σημείωνε ότι υπάρχει ευρύτερο σχέδιο και στρατηγική για τη μείωση της εκλογικής επιρροής του Κόμματος, με άμεσο στόχο τη μετατόπισή του από τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα, κάποιοι δυσπιστούσαν και άφηναν να εννοηθεί ότι οι κομμουνιστές ρέπουν προς την συνωμοσιολογία.

Ο καιρός, όμως, έχει γυρίσματα. Και όπως αποκαλύπτεται, τα σχέδια αυτά όχι μόνο τα γνωρίζουν αρκετοί περισσότεροι ακόμα και από όσους εμείς φανταζόμασταν, αλλά κάποιοι τα χρησιμοποιούν και ως ...επιχειρήματα, για να αντικρούσουν τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους.

Αυτό έκανε και ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας την προηγούμενη Τετάρτη στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσπάθειά του να εξηγήσει ότι ήταν λάθος ο στόχος που πέταξε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά να αναδειχθεί «τρίτο κόμμα», σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε και το εξής:

«Τρίτο κόμμα σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού και νέο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, αλλαγή του συσχετισμού ανάμεσα σε μας και στο ΚΚΕ, το οποίο δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο στην Αριστερά, πολλοί - και το ΔΗΚΚΙ το ξέρει -, απ' τον ευρύτερο χώρο τον σοσιαλδημοκρατικό, δημοκρατικό, πώς να τον πούμε, χώρο, ενδιαφέρονται γι' αυτό το θέμα».

Τα λόγια του Αλ. Αλαβάνου είναι άκρως αποκαλυπτικά, αποδεικτικά και χαρακτηριστικά. Εντάσσει τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να το διευκολύνει στη λειτουργία και τη δράση του. Και αναλαμβάνει ρόλο συμμετοχής στα σενάρια που εξυφαίνονται σε βάρος του ΚΚΕ. Στους αντιΚΚΕ σχεδιασμούς που υπάρχουν και κάποιοι προσπαθούν απροσχημάτιστα να τους ζυμώσουν στον ...«ευρύτερο χώρο», δηλαδή στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Ομολογία για το ρόλο που παίζουν συνομολογώντας σε παρόμοια σχέδια και συμμετέχοντας σε αυτά. Οταν τους το καταλογίζουμε, λένε ότι τους συκοφαντούμε. Τώρα το ομολογούν οι ίδιοι. Γι' αυτό μιλάμε για την επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα απέναντι στον οπορτουνισμό και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι αφ' ενός το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός αντίπαλος στο σύστημα και αφ' ετέρου ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παίζει στο παιχνίδι της δημιουργίας «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ. Και γι' αυτό χτυπά το ΚΚΕ. Ως θέμα που «ενδιαφέρει τον ευρύτερο σοσιαλδημοκρατικό, δημοκρατικό χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ